Kuchnia kontenerowa
Kuchnia kontenerowa jako samodzielny segment kompleksu żywnościowego, przeznaczona jest do przygotowania i wydawania 100 całodziennych posiłków w warunkach polowych. Przystosowana jest do przygotowania posiłków w terenie nieuzbrojonym w różnych warunkach klimatycznych, w tym także przy dużej wilgotności powietrza i nasłonecznieniu.
Kuchnia kontenerowa jest przystosowana i dopuszczona do przewożenia:
- na podkontenerowych podwoziach pojazdów samochodowych wyposażonych w zaczepy kontenerowe do transportu kontenerów 20-stopowych ISO 1CC
- koleją bezpośrednio na platformie wyposażonej w zaczepy kontenerowe do transportu kontenerów 20-stopowych ISO 1CC
- statkami pod warunkiem umieszczenia kontenera Kuchnia na wierzchniej warstwie w ładowni
- transportem lotniczym z hermetyczną ładownią, w której wyrównywane jest ciśnienie dla zabezpieczenia przed zniszczeniem klimatyzacji oraz szafy chłodniczej kuchni kontenerowej wypełnionych środkami chłodzącymi.