Przejdź do treści

Kuchnia kontenerowa

Kuchnia kontenerowa jako samodzielny segment kompleksu żywnościowego, przeznaczona jest do przygotowania i wydawania 100 całodziennych posiłków w warunkach polowych. Przystosowana jest do przygotowania posiłków w terenie nieuzbrojonym w różnych warunkach klimatycznych, w tym także przy dużej wilgotności powietrza i nasłonecznieniu.

Kuchnia kontenerowa jest przystosowana i dopuszczona do przewożenia:

  • na podkontenerowych podwoziach pojazdów samochodowych wyposażonych w zaczepy kontenerowe do transportu kontenerów 20-stopowych ISO 1CC
  • koleją bezpośrednio na platformie wyposażonej w zaczepy kontenerowe do transportu kontenerów 20-stopowych ISO 1CC
  • statkami pod warunkiem umieszczenia kontenera Kuchnia na wierzchniej warstwie w ładowni
  • transportem lotniczym z hermetyczną ładownią, w której wyrównywane jest ciśnienie dla zabezpieczenia przed zniszczeniem klimatyzacji oraz szafy chłodniczej kuchni kontenerowej wypełnionych środkami chłodzącymi.

Znalazłeś coś interesującego?

Skontaktuj się z nami!